Du kocken, finns recept? : korta historier om mat och dryck (inbunden)

Korta historier om mat och dryckVinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin À la Carte Best Chef Books 2021! Motivering: Den svenska gastronomins grand old man har verkat på all världens stjärnkrogar, imponerat på majestäter med sin järpsufflé, stekt ortolansparvar på Le Grand Véfour i Paris och grundat Restaurangakademien. Björn Hallings korta historier kondenserar ett långt och framgångsrikt yrkesliv. Björn Halling benämns av de som vet
Korta historier om mat och dryckVinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin À la Carte Best Chef Books 2021! Motivering: Den svenska gastronomins grand old man har verkat på all världens stjärnkrogar, imponerat på majestäter med sin järpsufflé, stekt ortolansparvar på Le Grand Véfour i Paris och grundat Restaurangakademien. Björn Hallings korta historier kondenserar ett långt och framgångsrikt yrkesliv. Björn Halling benämns av de som vet

Du kocken, finns recept? : korta historier om mat och dryck (inbunden)

Korta historier om mat och dryckVinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin À la Carte Best Chef Books 2021! Motivering: Den svenska gastronomins grand old man har verkat på all världens stjärnkrogar, imponerat på majestäter med sin järpsufflé, stekt ortolansparvar på Le Grand Véfour i Paris och grundat Restaurangakademien. Björn Hallings korta historier kondenserar ett långt och framgångsrikt yrkesliv. Björn Halling benämns av de som vet "kockarnas kock", en kokkonstens legend under decennier. I denna välformulerade och aptitretande volym "får vi unika inblickar i gastronomins finrum, från kök där det mesta av det bästa lagades. Det är en värld som varit dold för de flesta. Inte det färdiga resultatet, det finns belagt i menyer och foton. Men hur blev de fantastiska maträtterna egentligen till?" Så formulerar sig matforskaren Håkan Jönsson i företalet.Halling berättar själv med glimten i ögat om storartade och enkla men välsmakande rätter, oftast med funderingar kring recepten. Här kan läsaren uppleva hur hungern kommer smygande när man läser om slottsstekens hemligheter; om gammelgäddan eller den elegant pressade ankan; om den resolut styckade och tillagade björnen liksom om svalbosoppan; om drömprovningen av vin och om den perfekt tillredda kolbullen med stekt fläsk; om den godaste biffen från den åldrande svenska kossan. Här finns likaså tankar om kryddor, citroner och svampar, allt kombinerat med ett rikt bildmaterial.Björn Halling är i dag bosatt på Lidingö. Han har ett långt, innehållsrikt liv bakom sig i branschen. Han har som expertskribent medverkat i en rad mat- och kokböcker, men detta är hans emotsedda personliga berättelse om ett framgångsrikt liv bakom grytorna. Format Inbunden Omfång 159 sidor Språk Svenska Förlag Carlsson Utgivningsdatum 2020-12-02 ISBN 9789189063303

Details

Price 305 SEK
Size -
Category kirjat

undefined